Trimmen is het algemene woord voor de vachtverzorging van uw hond. Bij een trimbeurt wordt uw hond: Gewassen en geföhned, de nagels geknipt, oren en ogen schoongemaakt,  Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje “vreemd” gedraagt, zoals springen, met z’n kop schudden en het lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die net z’n haren heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk.

Mini Spa (wassen kammen)

Tijdens de mini spa worden ze gewassen met onze vertouwde shampoo's en conditioners. Ook worden ze compleet geborsteld en gekamd, knippen we de oogjes vrij, maken we de oortjes schoon en haar vrij. Worden de voetjes mooi rond geknipt en de nageltjes worden geknipt.

bijvoorbeeld bij Doodles en Boomers

 

Knippen

Het inkorten van de kroesvacht doormiddel van een rechte of gebogen schaar bijvoorbeeld bij Poedels en Doodles 

 

Ontwollen

Twee-tot viermaal per jaar loszittende ondervacht verwijderen. Dit scheelt aanzienlijk in rondvliegend haar in huis. U heeft er zelf ook weer even minder onderhoud aan 

 

Effileren

  • Inkorten: Het inkorten van de vacht met een effileerschaar. Bijvoorbeeld bij Maltezers en Boomers
  • Uitdunnen: Het op een natuurlijke manier uitdunnen en of inkorten doormiddel van een effileerschaar. Bijvoorbeeld bij Goldenretrievers

 

 

 

 

 

 

Scheeren

Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Er zijn scheerkopen in variabele lengtes van 1mm tot 30mm

 

Plukken 

Bij ruwharige vachten wordt de vacht met de hand uitgeplukt. Hierdoor behoud de vacht zijn harde structuur de vacht zal minder snel klitten en heeft daarmee minder onderhoud nodig.

Bijvoorbeeld bij de Teckel en Fauf Basset 

 

Gratis puppy (ver)wen halfuurtje

De socialisatie in de eerste levensjaar is ontzettend belangrijk voor een goed opgevoede en sociale hond voor de rest van zijn leven.
Ook uw pup moet de gelegenheid krijgen op een leuke manier aan alles omtrent de trimsalon te kunnen wennen. Daarom organiseren wij een puppy/info ver(wen) halfuurtje voor honden tot 20 weken. Tijdens dit halfuur kunt u op afspraak langs komen met uw puppy om spelenderwijs kennis te maken met de trimsalon, trimster, de werkzaamheden in de trimsalon en diverse geluiden.